Hofmeester Dental, Rotterdam

Omschrijving:

Nieuw kantoor en bedrijfsruimte voor Hofmeester Dental (www.hofmeester.nl) in Rotterdam, een leverancier van tandarts benodigdheden. Wat opvalt aan het gebouw zijn de V-vormige kolommen aan de voorzijde die een groot overstek dragen en de trap naar de entree op de eerste verdieping. De gevel van de bedrijfshal bestaat uit een stalen binnendoos met een stalen buitenbeplating verticaal plankprofiel. De begane grond en eerste verdieping van het kantoordeel bestaat uit antraciet metselwerk en de tweede verdieping is wederom een stalen binnendoos voorzien van Lander gevelbeplating in halfsteens verband. Het ontwerp is gemaakt door Wim de Bruijn.

Mijn werkzaamheden:

Aan de hand van een Sketchup model en overleg met de architect een Revit model gebouwd met de tekeningen voor de omgevingsvergunning inclusief detaillering in Revit. Daar na in overleg met de constructeur (JVZ) en de aannemer (Bouwbedrijf De Vries en Verburg) de bouwuitvoeringstekeningen (model) gemaakt. Hiervoor zijn het Revit model van de constructeur en het door mij gemaakte Revit model samengevoegd tot één model waardoor een eenvoudige versie van BIM is bereikt. In mijn eigen tijd (als oefening) renderingen van het model gemaakt met Revit waarvoor eerst de materialen zijn aangepast met behulp van o.a. PhotoShop.

 
Dit project is een ontwerp van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn. Ik heb aan dit project gewerkt toen ik nog in dienst was van dit bureau. Ik heb toestemming om dit project te gebruiken als referentie van mijn werk.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.