Even met mijn eigen project bezig…

Zo, 2023 begint voor mij met het aanpakken van een deel van mijn eigen huis(je), iets dat eigenlijk al een hele tijd geleden had moeten gebeuren. Dus ik ben van plan een paar maanden (of zo lang ik nodig heb) geen grote projecten te doen (wel wat kleintjes) en vooral bezig te zijn met klussen.

Het is voornamelijk mijn woonkamer om mee te beginnen en ik pak het gelijk goed aan, alles gaat eruit, alles wordt nieuw en de hele boel word geïsoleerd (huis uit 1935 waar naast dubbel glas geen isolatie in zit).

Eerste de vloer eruit, laminaat, groene ondervloer, spaanplaat en de originele houten vloerdelen. Tussen de houten balken gaat dan isolatie en daarna underlayment erop. Vloerafwerking weet ik nog niet, maar wellicht een PVC vloer ofzo.

Dan gaan er hier en daar wat gipswandjes weg die ik 20 jaar geleden heb gezet, zodat ook hier isolatie achter kan en de twee plafonds gaan eruit. 2 zeg je, ja het gipsplafond dat ik erin heb gemaakt en het rieten plafond dat daar nog boven zit. Het nieuw plafond kan dan hopelijk wat omhoog, al zit er een 110mm riolering waarom er toen is gekozen voor een lager plafond, dus dat bepaal ik wel als ik weet wat er ook al weer zit).

Ook de wand naar de buren zal ik wat beter isoleren, maar vooral voor geluid.

Dan komt er natuurlijk van alles aan electra in en zou ik alle schakelaars weg willen hebben en alles slim willen maken (is nu al zo, maar de schakelaars zitten er nog wel). Het idee is om de schakelaar wel te maken (want dat slimme gedoe is soms wel eens van slag) maar die allemaal in de meterkast te stoppen, voor als het nodig is.

Verder nieuwe kabels voor data naar mijn kantoortje boven die ik nu netjes in de vloer kan stoppen (zijn nu ook weggewerkt, maar niet helemaal zoals het zou moeten).

Dan natuurlijk ook alles weer laten stucen en alles sausen en dan ook nog wat meubels aanschaffen, als zal dat laatste denk ik wat later worden.

Dus als ik niet reageer op mijn mail, dan ben ik waarschijnlijk met een breekijzer of een hamer iets aan het slopen 😀

Bookmark the permalink.

Comments are closed.