DeurlooBM 2 jaar

Vandaag 20 april 2019 is het 2 jaar geleden dat ik bij de Kamer van Koophandel zat om Robin Deurloo – Building Modelling op te richten. Je weet niet helemaal wat je daarvan moet verwachten, maar dat was in een half uurtje geregeld. Ik kreeg nog wat tips van de dame van de KvK en een uittreksel met mijn gegevens en ik was de baas van een bedrijf. Omdat ik stiekem al met wat dingetjes bezig was de officiĆ«le oprichting een paar dagen eerder gezet, op 17 april. Een paar dagen later een afspraak bij de Rabobank om een bedrijfsrekening te openen (want het is toch prettig als je verdiende geld op een aparte rekening kan staan) en ik kon echt van start.

In de afgelopen 2 jaar al aardig wat projecten gedaan, van groot naar klein, soms alleen en soms als onderdeel van een kleine groep modelleurs, maar juist die afwisseling is erg leuk.

Een aantal projecten voor Wim de Bruijn, mijn oude werkgever, die zeker als je net begint erg prettig zijn. Hij weet wat ik kan en ik weet wat hij graag wil met een project, dus dat was een prima start en zo nu en dan zijn er nog steeds projecten die ik samen met hem doe. Verder natuurlijk gebruik gemaakt van mijn netwerk en wat projecten met oud collega’s zoals Sven Molkenboer en Frans Nijwening gedaan. Van het modelleren van een bestaand gebouw in Amsterdam en eenvoudige verhuur plattegrondje voor een winkel in Rotterdam tot de verbouwing van The Amsterdam Dungeons in Amsterdam.

Een van de grotere projecten tot nu toe was samen met Luc Sidler die ik ken omdat we ooit een samenwerking hadden tussen ASWA en Wim de Bruijn, we al eens een kop koffie gedronken hadden en dit een goed project was om samen te doen. Uiteindelijk duurde het project wat langer dan dat we allemaal hadden gedacht en ook wat ik eigenlijk zelf wil, maar het is een mooi project geworden waar de aannemer nu hard mee bezig is.

Uiteraard ga je ook op zoek naar opdrachtgevers buiten je netwerk en een daarvan was Mike Wubben die via Pieter Klomps (oud collega van Groosman) bij mij terecht kwam met de vraag of ik mee wilde helpen met de verbouwing van een kantoor gebouw naar appartementen. Dit was een mooi project, op een mooie plek en in Rotterdam, dus dat leek me een prima idee en uiteindelijk zijn we daar een maand of 3 mee bezig geweest. Inmiddels ook met het volgende project bezig samen met Wubben.Chan Engineering wat we als het goed is in de zomer zouden moeten afronden.

Als laatste ook nog 2 vrijstaande woningen aan het modelleren voor Karen Schuijt van KESP architectuur in Hedel en Leiden, waarbij zeker die in Hedel erg interessant is vanwege de gebruikte materialen en de samenwerking met Govert De Heer (de aannemer) die er vanaf het begin bij betrokken is.

Ook wat projecten gedaan die niet direct bouwkundig zijn, zoals een aantal (nou ja inmiddels een dikke 35) installatie projecten voor Noordzij Brielle. Ik had nog nooit installaties getekend, maar omdat ik Roy Noordzij al ken vanaf de kleuterschool en hij het nogal druk had en heeft leek het ons een goed idee om dat maar eens te proberen. 35 projecten later denk ik dat het ons beide wel bevalt. Ook een aantal ontruimingsplattegronden of gebruiksmeldingen gemaakt voor diverse gebouwen voor DHG, Evion Bouwconsult, het nieuwe kantoor van Middelwateringbouw en Avontura te Zoetermeer en een Revit bibliotheek met materieel voor Bruil gemaakt die zij aanbieden aan aannemers voor hun bouwplaatsinrichting en wat Revit ondersteuning gegeven bij F5 Projectengroep.

Dus alles bij elkaar moet ik zeggen dat het me prima bevalt tot nu toe en dat ik blij ben met alle opdrachten die ik heb gekregen van de mensen die ik hier boven noem en dat ik benieuwd ben naar wat er allemaal nog meer staat te gebeuren de komende tijd.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.