Dynamo: Maatvoering op verkooptekeningen – deel 3

Voor iedereen die software gebruikt en zeker ook mensen die het maken weten dat dingen niet altijd gelijk goed gaan, bugs, updates en crashes gebeuren continue zo lijkt het. Dus als je een dynamo script maakt zie je ook wel eens wat dingen over het hoofd en een tijd later word je daar dan door iemand op gewezen en bij het oplossen kom je zelf ook nog iets tegen dat beter kan.

In dit geval mijn dynamo script die maatvoering op je tekening omzet naar maatvoering die we gewend zijn aan te treffen op verkoop tekeningen. Tekst in het midden, pijltjes aan beide zijde en geen lijnen.

De fout waar ik op werd gewezen was een probleem met de manier waarop ik de juiste Dimension Style bepaalde. Dit werkte in mijn test omgeving prima, maar als er meer style in het project zaten of namen die te veel op elkaar lijken ging het dus mis. Niet aan gedacht op het moment dat ik het script maakte. Dit nu op een andere manier opgelost en die is alles bij elkaar nog simpeler ook en gebruikt minder nodes, dus een win-win-win situatie zou ik zeggen.

Dus mocht je het aangepaste script willen downloaden, dat kan met de link hier onder:

https://www.deurloobm.nl/download/2032/

Het tweede probleem was met nodes uit het Rhythm package van John Pierson. Technisch verhaal, maar bij een update is er in de nodes wat aangepast waardoor Dynamo het als een nieuwe node ziet en de oude niet meer herkend, al hebben ze dezelfde naam. Dus nodes vervangen door de nieuwe en alles werkt weer zoals het zou moeten. Volgens John in alle versie vanaf 1.3.4 (al raad hij die niet aan te gebruiken).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.