Niet per se een probleem

Mark Rutte vind in zijn wekelijkse gesprek op TV mij als ZZP’er niet per se een probleem, wat op zich natuurlijk prettig is. Daarnaast vind ik die hele discussie over ZZPers en flexwerkers eigenlijk stiekem heel vervelend. Ik heb er namelijk bewust voor gekozen om als ZZPer te gaan werken, ik heb een prima uur tarief bepaald waarbij ik prima kan eten en leuke dingen kan doen en een spaarpotje opbouw voor het geval er een keer geen werk is. Daarbij heb ik ook een arbeidsongeschiktheid verzekering die me de eerste 6 maanden niet uitbetaald, ook een bewuste keuze tussen premie en een vangnet op mijn bankrekening die dat verschil kan opvangen. Ik heb de afgelopen 3 jaar nog geen dag spijt gehad dat ik deze stap heb genomen en ik had een baan en kan ook nu als ik dat zou willen direct ergens in dienst, maar nee dank je (voorlopig in ieder geval).

Als je dat allemaal niet kunt bepalen of regelen is ondernemer zijn misschien niet jouw ding. Ik begrijp dat dit door postnl en al die bezorgdiensten niet makkelijk wordt gemaakt voor mensen die in die branche werken, dus misschien naast boeren en bouwvakkers ook eens post en eten bezorgers maar het Malieveld?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.