Dynamo: Views hernoemen

Zo, wat doen jullie op een zaterdag morgen?

Ik ben bezig geweest om het een en ander aan benamingen in mijn Revit template aan te passen, zodat duidelijker is aan de naam wat er op de View staat aan de hand van een nummer. Dit had ik al, maar liep tegen wat beperkingen aan soms. Handmatig een hele klus, maar met Dynamo gelukkig zo gebeurd en het geeft je zelfs de mogelijkheid om snel wat varianten te proberen. Ook gelijk de namen van View Templates hierop aangepast, zodat alles weer matched.

Normaal gesproken gebruik ik altijd Category by Name in plaats van de pull-down node die ik hier gebruik omdat dit nog wel eens verkeerd ga als je hetzelfde script op meerdere versies van Revit gebruikt (technisch verhaal, ga ik nu niet doen), maar bij een dyn die ik waarschijnlijk maar 1x ga gebruiken is dat niet nodig.

Ik kan mezelf dan weer niet stoppen om toch alles netjes uit te lijnen (was ik langer mee bezig dan het script maken), maar goed ieder zijn afwijking zullen we maar zeggen 🙂

Dus, template weer een stukje beter en er komen zeker nog meer aanpassingen in de toekomst omdat je template nooit af is.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.