Gesprek met Autodesk

Als je dan af en toe laat merken dat de leverancier van je software (Autodesk in dit geval) best eens wat meer mag luisteren naar hun kleine klanten of in ieder geval naar de ‘echte’ gebruikers en je krijgt dan een uitnodiging om met ze in gesprek te gaan, dan moet je dat natuurlijk ook doen.

Gisteren via Zoom, samen met 4 andere bedrijven uit Europa (2x Nederland, 1x Italië en 1x Tsjechië) een gesprek van 1,5 uur gehad met een aantal Managers, VP’s en SVP’s van een aantal afdelingen binnen Autodesk waarbij we allemaal de kans kregen om te vertellen wat we doen met Revit (want daar ging het voornamelijk over), waar we tegenaan lopen en wat er beter kan. Het ging dan voornamelijk over hoe licenties werken, het samenwerken met andere software en de Revit Roadmap.

Ik heb het idee dat er werd geluisterd en er werd ook van alles opgeschreven. Ik begrijp dat er niet een groep developers zat te wachten zodat ze na ons gesprek gelijk onze ideeën konden implementeren in Revit 2022 en wellicht belanden de ideeën nooit in de software, maar de hoop is in ieder geval dat ook de kleine bedrijven wat extra inspraak krijgen en er meer naar ze geluisterd word.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.