Tekeningen en tekeningenlijst in Revit.

En voor dit weekend eentje die voor mij heel duidelijk is, maar ik merk dat dit niet voor iedereen het geval is, dus hier maar eens neerleggen.

Kort het ‘probleem’:
Tekening formaat en schaal krijg je met standaard parameters niet in je tekeningenlijst.

Vroegûh toen we nog met excel tekeningenlijsten maakte kon je daar alle data inzetten die je wilde en omdat alles handmatig ging maakte het niet uit wat dat was.

Nu zijn we in een tijd dat er veel dingen automatisch gaan. Ik maak een extra tekening en die verschijn vanzelf op mijn tekeningenlijst, met de juiste naam op de juiste plek, handig. maak ik een wijziging, komt dat ook automatisch op de tekeningenlijst, nog handiger. Maar om allemaal technische redenen komt de schaal en het formaat niet standaard op je tekeningenlijst terecht. Wat ik zie is dat mensen/bedrijven zelf extra parameters toevoegen aan hun tekeningen die dan handmatig ingevuld moeten worden en op die manier wel schaal en formaat op de tekeningenlijst krijgen met alle gevolgen van fouten van dien.

De vraag is nu, willen we dit op de tekeningenlijst hebben, wat voor voordeel heeft het om dat op die lijst te hebben staan. Volgens mij wordt deze namelijk alleen gebruikt om te kijken of de set compleet is en gaat niemand kijken of de schaal en het formaat ook wel klopt.

Ik ben zelf 11 jaar geleden gestopt met schaal en formaat op de tekeningenlijst te zetten en heb daar in die tijd nog nooit iemand over horen klagen die de tekeningen en de lijst ontving.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.