IfcExportAs werkt niet meer in Revit 2023

IFC vraagje voor alle Revit en BIM mensen.

In veel van mijn families heb ik de parameter IfcExportAs zitten zodat ik dan kan sturen wat voor entiteit iets wordt in de IFC’s die ik exporteer. Zeker met Generic Models moet je dat doen (kan ook met Sub-Categories), omdat deze anders als Object in de IFC komen.

Nu hebben we in Revit 2023 2 standaard parameters gekregen van Autodesk, zowel voor Instance als Type, prettig natuurlijk dat ze dit doen.

MAAR, ik was wat aan het testen en volgens mij werkt de oude IfcExportAs parameter niet meer en moet je de nieuwe gebruiken. Iets wat natuurlijk minder prettig is, omdat je dit voor al je families moet gaan aanpassen.

Wie zou eens een testje willen doen om te kijken of die IfcExportAs parameter inderdaad niet meer werkt?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.