Trappen in Revit

Ik zat vandaag bij een Zoom meeting van Autodesk waarbij iemand ging vertellen over trappen en railings in Revit. Hieruit bleek maar weer hoe ingewikkeld die dingen zijn, omdat zelfs degene die de presentatie gaf er in veel gevallen niet uit kwam en er van alles mis ging (was wel precies hoe ik ook trappen maak, ergens op klikken en hopen dat het goed gaat).

Ik liet vervolgens een hele normale Nederlandse trap met boven- en onderkwart zien en de opmerking was, ‘zo dat is een antieke trap, dat is lastig’. Gelukkig zit die ‘antieke’ trap in denk ik 50% van de nieuwbouw huizen hier in Nederland.

Ik moet zeggen dat ik ook niet weet hoe dit op te lossen anders dan bij de leverancier een family downloaden (dat vaak een geïmporteerde dwg is) of een IFC, die dan wel weer OK zijn (die ik heb gekregen van VIOS trappen in ieder geval) of de trap als Generic Model bouwen zodat je wel precies kan doen wat je wil.

Hoe gaan jullie om met trappen in Revit?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.