Aanpassing Revit binnendeuren

Ik had het pas nog met iemand over revit templates en families e.d. en dat deze wat mij betreft nooit ‘af’ zijn. Dit kan zijn omdat er nieuwe mogelijkheden in de software bij komen (denk aan de dubbele arceringen van een aantal jaar geleden), omdat je zelf (of je bedrijf) meer kennis hebt vergaard om dingen beter te maken, omdat je zelf dingen gewoon beter en mooier wil hebben, of omdat andere partijen om informatie vragen.

Hier onder mijn houten binnenkozijnen waarvan ik de eerste versie al heb gemaakt toen ik nog bij de baas werkte en in de tussentijd heb ik ze zeker 1x helemaal opnieuw gemaakt en zijn er in de tussentijd vele keren kleine of grotere aanpassingen geweest.

De laatste aanpassing is dat ik de draairichtingen er ook in 3D op wilde hebben (waren voorheen Detail Lines en nu dus Model Lines) en ook wilde ik de vrije ruimte voor de deur in 3D zichtbaar hebben (ook prettig voor de clash controle). En zie hier het resultaat.

Uiteraard kan ik door middel van sub-categories of filters het een en ander aanpassen qua uiterlijk of alles helemaal uitzetten.

Gelijk ook de materialen even aangepast naar de NAA.K.T methode, zodat ook dat weer in orde is.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.